1.Maak een pekeloplossing van 6 dl water, 200 gram zout en 10 gram suiker.
2.Breng wat water aan de kook, voeg zout en water toe en laat deze onder af en toe oplossen.
3.Leg de schoongemaakte kipfilets gedurende 10 min. in de warme pekel.
4.Maak de rookdoos klaar en rook de drooggedepte kip ( aluminiumfolie op de bodem van de rookdoos, als druppelvanger).
5.Maak ½ l mayonaise volgens recept, maar vervang azijn door limoensap.
6.Als de mayonaise klaar is, zwak hem dan wat af met een el limoensap en wat water tot een dunne saus.
7.Snijd dunne reepjes van de limoenschil (zonder wit) en breng ze aan de kook met 3 dl water en 100 gram suiker.
8.Laat ze in het kookvocht afkoelen.
9.Maak een dressing op basis van 3 delen notenolie en 1 deel frambozenazijn + zout en peper.
10.De ingrediënten goed monteren (= verbinden).
11.Haal 10 min. voor het serveren de sla door de dressing, goed uit laten lekken.
Dresseren:
12.Een bergje gescheurde salade op een bord, 3 of 5 plakjes kip, in de lengte gesneden, er tegen aan.
13.De mayonaise draperen.
14.Garneren met de reepjes schil en een paar walnoten.
15.Warme toast en boter apart serveren.
Tips:
16.Indien men niet 2 x een gerookt gerecht in het menu wenst kan de kip gemarineerd worden in sojasaus met wat honing of suiker.
17.Eventueel pocheren in de marinade of zachtjes braden in de oven.
18.Voor de rest de receptuur aanhouden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |